Verbouwing brandweerkazerne Willemstad

169 keer bekeken 0 reacties

De locatie aan de Landpoortstraat is al sinds 1953 de plaats voor de vrijwillige brandweer in Willemstad. De gemeente moet zorgen voor geschikte huisvesting voor de brandweer. Momenteel voldoet de locatie niet aan de minimale eisen en is daarnaast technisch en functioneel verouderd.

De afgelopen jaren zijn er diverse locaties voor nieuwbouw voor de brandweerkazerne in Willemstad onderzocht. Het is niet gelukt om een andere locatie te vinden voor nieuwbouw, daarom onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn op de huidige locatie aan de Landpoortstraat in Willemstad.

De locatie is door de aanrijtijden en ligging voor Willemstad en Helwijk erg geschikt.
We bepalen nu wat er nodig is om deze te laten voldoen aan de Arbowetgeving.

Op dit moment is een architect bezig met een studie waarin de impact op de vestingwal wordt meegenomen. Door de monumentale waarde van het pand en de omgeving is dit een extra aandachtspunt.

Naar verwachting bieden we de gemeenteraad medio 2024 een voorstel met het ontwerp voor de verbouwing aan. Deze verbouwing focust zich op de stallingsgarage en niet op het poortwachtershuis.

Parallel aan het onderzoek zijn we voor huisvesting tijdens de verbouwing op zoek naar een tijdelijke locatie in of rondom Willemstad en Helwijk.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Wendy Dijselijnck, projectmanager. U kunt haar bereiken per e-mail: wendy.dijselijnck@moerdijk.nl

Met vriendelijke groet,


Edwin Alderliesten
Teammanager Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen