Dijkversterking Willemstad-Noordschans

30 keer bekeken 0 reacties

Waterschap Brabantse Delta gaat aan de slag met de dijk tussen de Volkeraksluizen en Moerdijk-Dorp.

Uit de laatste beoordeling blijkt dat delen van de dijk niet sterk genoeg zijn voor de toekomst. Van de in totaal 20,1 kilometer dijk, voldoet 7,2 kilometer niet aan de veiligheidsnormen. Dit betekent niet dat de dijk nu niet veilig is, maar dat de dijk voorbereid moet worden op veranderende (klimaat)omstandigheden. Want door klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met extreme weersomstandigheden: droogte én wateroverlast. Daarom gaan het waterschap de dijk versterken, als onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

In april is gestart met de verkenningsfase van het project. Daarbij worden alle mogelijkheden voor de dijkversterking in kaart gebracht en verschillende maatregelen onderzocht. Vervolgens worden een aantal varianten verder uitgewerkt en beoordeeld. Om uiteindelijk te komen tot de variant die de voorkeur heeft: het voorkeursalternatief. De verwachting is dat het waterschap hier nog 1,5 jaar voor nodig heeft. Daarna volgt de planuitwerking waarin de gekozen oplossing in detail wordt uitgewerkt en de uitvoering wordt voorbereid (start uitvoering ca. 2029).

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen