Flinke opknapbeurt in voorbereiding voor de MFA Noordhoek d’Ouwe School

626 keer bekeken 1 reacties

Noordhoek heeft een eigen gebiedsplan. Aan de dorpstafel bespreken de inwoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties de onderwerpen die gaan over de verbetering en leefbaarheid. 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten, stellingen en/of onderwerpen in de tafels? Laat dan je gegevens hier achter!

Contact

Voor contact met de dorpstafel Noordhoek, mail naar tinekevandijkhorst50@gmail.com

 

 

Stelling van de maand

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"215468"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Stem nu!

 

Hoe doe ik mee?

Je kunt makkelijk zelf meedenken! We proberen online meedoen zo simpel mogelijk te maken. Dit leggen we uit op de V&A-pagina.

Kom je er niet uit? Geeft niets, we helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Bekijk de V&A

De (kern)kaart is een overzichtskaart per stad of dorp met daarop de ruimtelijke projecten en plannen inclusief een korte toelichting met daarbij de stand van zaken en de toekomstverwachting.

De kaart staat hier: https://www.moerdijk.nl/kernkaart 

 

Praat mee

Start zelf het gesprek! Plaats een bericht en/of deel jouw reactie.

Laatste berichten 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214462"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle berichten

Laatste reacties

 

{"tabBasic":{"type":"comments","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-comment","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214462"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Praat mee op het forum

 

 

Documenten

Hier vind je de agenda's, verslagen en overige documenten voor de dorpstafel.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214464"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle documenten


 

Kalender

Hier worden o.a. de data van de tafel weergegeven en alle andere activiteiten binnen de kern.

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214463"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle bijeenkomsten

 
 
 

 

 

Heb je een mededeling? Een nieuwtje? Of heb je een leuk idee? Deel het met anderen!

Neem hiervoor contact op met de dorpstafel via het mailadres dorpstafelnh@gmail.com

 

De Multifunctionele Accommodatie (MFA) - in de volksmond het dorpshuis - is toe aan een flinke opknapbeurt. Daarom werkten Woonkwartier en de gemeente Moerdijk de afgelopen maanden met inbreng van gebruikers/schoolbestuur en inwoners vier verschillende opties uit.

Deze opties liepen uiteen van groot onderhoud tot en met een totale metamorfose met een andere indeling van het gebouw. Gekozen is voor de optie waarbij de gymzaal, de kinderopvang en de foyer op de huidige plek behouden blijven en het pand grondig gerenoveerd wordt. De verwachting is dat de aannemer begin volgend jaar kan starten met de werkzaamheden.

Voorbereidingen in volle gang

Het is dan misschien even stil geweest rondom het MFA Noordhoek, maar er is zeker niet stilgezeten. Zo is de oude zolderisolatie boven de gymzaal verwijderd en is de zolder door veilige houten loopvlonders goed bereikbaar. De ontdekking van de befaamde en gevreesde boktor in juli was een flinke tegenvaller. Dit beestje staat namelijk bekend als één van de schadelijkste hout vernielende insecten in ons land. De larven van de kever tasten het hout van het dakbeschot en de dikke steunbalken van de daken aan. Gelukkig viel de schade aan de dakconstructie mee. Een boktor-specialist heeft inmiddels een effectief werkplan opgesteld.

Elektra een klus op zich

Hoe het zover is gekomen weet niemand, maar het dorpshuis is op dit moment voorzien van maar liefst vijf meterkasten, vele groepen en een duizelingwekkend aantal werkende en niet-werkende stopcontacten. In juli bracht de installateur de elektra in het gebouw in kaart en ontwikkelde een werkplan passend bij de wensen van de eindgebruikers. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel voor de verwarmingsinstallatie.

Praktische indeling voor alle gebruikers

In juni en juli is samen met de beheerstichting Dorpshuis Noordhoek een praktische indeling van de ruimtes tussen de huidige foyer en gymzaal gemaakt. Het uitgangspunt  is dat er voor alle huidige eindgebruikers een passende ruimte beschikbaar blijft. Ook is met de beheerstichting besproken hoe de wanden, vloeren, plafonds afgewerkt moeten worden. De architect heeft inmiddels de bouwtekeningen gemaakt.

Laatste loodjes

Op dit moment zijn Woonkwartier en de gemeente druk met het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst. De aannemer moet nog een aantal onderzoeken afronden. Denk aan onderzoek met betrekking tot het geluid in de gymzaal en keuring van de huidige gymvloer. Woonkwartier en gemeente Moerdijk streven ernaar om dit najaar een definitief ‘go’ te geven op de plannen. Als dat lukt kan de aannemer in het eerste kwartaal van 2023 starten met de werkzaamheden.

Op de hoogte blijven?

Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief via de projectenpagina op de website van Woonkwartier. U ontvangt de nieuwsbrief daarna in uw mailbox.

Afbeeldingen

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Tineke van Dijkhorst 31-08-22 om 23:58

Waarom zijn wij als Dorpstafel Noordhoek helemaal niet gekend hierbij, heel erg jammer

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.