Stand van zaken fietspad Moerdijk-Zevenbergen

254 keer bekeken 2 reacties

Moerdijk heeft een eigen gebiedsplan. Aan de dorpstafel bespreken de inwoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties de onderwerpen die gaan over de verbetering en leefbaarheid. 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten, stellingen en/of onderwerpen in de tafels? Laat dan je gegevens hier achter!

Contact

Voor contact met de dorpstafel Moerdijk, mail naar info@kernbudgetmoerdijk.nl

 

Stelling van de maand

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"215467"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Stem nu!

 

Hoe doe ik mee?

Je kunt makkelijk zelf meedenken! We proberen online meedoen zo simpel mogelijk te maken. Dit leggen we uit op de V&A-pagina.

Kom je er niet uit? Geeft niets, we helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Bekijk de V&A

 

De (kern)kaart is een overzichtskaart per stad of dorp met daarop de ruimtelijke projecten en plannen inclusief een korte toelichting met daarbij de stand van zaken en de toekomstverwachting.

De kaart staat hier: https://www.moerdijk.nl/kernkaart

 

Praat mee

Start zelf het gesprek! Plaats een bericht en/of deel jouw reactie.

Laatste berichten 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214459"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle berichten

Laatste reacties

 

{"tabBasic":{"type":"comments","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-comment","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214459"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Praat mee op het forum

 

 

Documenten

Hier vind je de agenda's, verslagen en overige documenten voor de dorpstafel.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-right-dir","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214461"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle documenten


 

Kalender

Hier worden o.a. de data van de tafel weergegeven en alle andere activiteiten binnen de kern.

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214460"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle bijeenkomsten

 
 
 

 

 

Heb je een mededeling? Een nieuwtje? Of heb je een leuk idee? Deel het met anderen!

Neem hiervoor contact op met de dorpstafel via het mailadres info@kernbudgetmoerdijk.nl

 

Het toekomstige fietspad tussen Moerdijk en Zevenbergen is een complex project. Om een aantal knelpunten te noemen:

in de eerste plaats ligt het op een waterkering, wat allerlei (technische) beperkingen en eisen met zich meebrengt. Verder loopt het tracé voor de helft door een natuurgebied, wat de gemeente moet compenseren met nieuwe natuur en versterking van de natuurbeleving. Daarnaast zijn er veel verschillende grondeigenaren en passeert de route drie viaducten, die ook weer van verschillende eigenaren zijn. Kortom: er zijn veel eisen en belangen waarmee de gemeente rekening moet houden.

Wethouder Danny Dingemans: “In de afgelopen maanden hebben we verkeersmetingen gehouden. Daaruit bleek dat er op werkdagen dagelijks zo’n 150 fietsers van de route gebruikmaken en in het weekend zo’n 200. Dat zijn behoorlijke aantallen, die onze voorkeur onderschrijven voor een fietspad dat vrij ligt van de rijbaan. Verder bleek dat er soms hard wordt gereden, dus waar mogelijk willen we snelheidsremmende maatregelen inpassen.”

Het plan dat de gemeenteraad in 2017 goedkeurde, ging uit van een fietspad dat doorloopt tot de kruising met de Johan Willem Frisostraat. Dat idee is gewijzigd. Dingemans: “Op die plek rijdt nog veel vrachtverkeer. Aangezien het doel is om een veilige fietsverbinding aan te leggen tot aan het dorp, willen we het nieuwe fietspad doortrekken langs de Johan Willem Frisostraat tot aan de kruising met de Appelweg. Daar slaat het vrachtverkeer af en sluit de nieuwe fietsroute aan op de bestaande fietspaden naar Moerdijk.” 

Het gewijzigde plan wordt in de eerste helft van 2023 voorgelegd aan de gemeenteraad. Ondertussen start de aanbesteding voor een ingenieursbureau dat het plan technisch uitwerkt. Hoe lang het vervolgens duurt tot het fietspad er ligt als de raad akkoord gaat, is moeilijk te zeggen. Dingemans: “Reken sowieso op 2 jaar voor de voorbereidingen en 1 jaar voor de aanleg. Maar er zijn veel variabelen, zoals de grond die we van verschillende eigenaren moeten aankopen. Dat zijn factoren die je niet 100% in de hand hebt, dus je kunt niet voorspellen hoeveel tijd dat gaat kosten.”

De gemeente houdt de dorpstafel op de hoogte van de voortgang. Bij de recentste vergadering op 22 september 2022 gaf de projectmanager toelichting op de stand van zaken. Een speciale commissie van de dorpstafel denkt mee over de plannen.

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Jos Schalk (als inwoner) 13-10-22 om 19:41

Het plan staat al vanaf 2016 op het Gebiedsplan. In 2018 is door de gemeenteraad krediet beschikbaar gesteld. 
in de afgelopen jaren hebben al 3 projectleiders aan dit project gewerkt en zijn al diverse onderzoeken uitgevoerd. 
 

Wat is er nu daadwerkelijk gewijzigd ten opzichte van de eerdere plannen en welke acties moeten er zoal gedaan worden om vervolgstappen te maken? 

Het was voor de Dorpstafel een teleurstelling dat de voorbereiding nu nog 2 jaar en de uitvoering nog 1 jaar gaat duren. Begrijpelijk dat de leden van de werkgroep al zijn afgehaakt. 

Beheerder Moerdijk tafel 14-10-22 om 15:50

Wat inderdaad steekt is dat er een aantal onderzoeken opnieuw gedaan lijken te worden. Misschien de la open trekken? 

Zo lopen inderdaad de kosten erg op.

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.