Woningbouw in Langeweg nog dit jaar van start

125 keer bekeken 0 reacties

Langeweg is weer een stap dichterbij 15 nieuwe woningen. Afgelopen week tekenden woningcorporatie Woonkwartier en de gemeente Moerdijk voor de verkoop van grond voor de bouw van 10 sociale huurwoningen.

Ontwikkelaar Timek realiseert daarnaast 5 koophuizen. Een belangrijke stap, stelt wethouder Danny Dingemans: ‘Ook in Langeweg zitten de mensen te springen om nieuwe, betaalbare woningen. Ik ben blij dat we nog dit jaar starten met de bouw.’

Voor de 10 sociale huurwoningen heeft Woonkwartier 55-plussers op het oog als toekomstige bewoners. De huizen worden levensloopbestendig met een slaapkamer, badkamer en woonkamer op de begane grond. Directeur-bestuurder Ruud van den Boom van Woonkwartier: ‘Het project geeft ons de mogelijkheid om ook de komende jaren in Langeweg passende woningen voor diverse doelgroepen aan te kunnen bieden.’

Conceptueel bouwen

Woonkwartier wil de huizen in Langeweg ontwikkelen volgens het conceptueel bouwen-principe. Bij deze innovatieve methode wordt de woning in de fabriek gebouwd en komt hij als geprefabriceerde woning aan op de bouwplaats. Dat heeft grote voordelen, zoals een kortere bouwtijd op de locatie en minder overlast voor de omgeving. Zo kan Woonkwartier de nieuwe huurders sneller welkom heten in hun nieuwe woning.

Duurzame (koop)woningen

Naast 10 huurwoningen komen er 5 koophuizen: 2 twee-onder-een-kappers en 1 vrijstaande woning. De criteria voor de koopwoningen kwamen tot stand met grote betrokkenheid van de inwoners van Langeweg. Verschillende ontwerpen zijn voorgelegd en besproken tijdens, onder meer, een inwonersavond. Uiteindelijk is er gezamenlijk gekozen voor een ontwerp met groene daken. Ook de huurwoningen worden energiezuinig en duurzaam, met hoogwaardige installaties. Omwonenden krijgen bij deze woningen eveneens de mogelijkheid om mee te denken over de uitstraling.

Volgend jaar klaar

De grondverkoop verliep via een openbare biedprocedure, de ontwikkeling van de koopwoningen wordt uitgevoerd door Timek, een ontwikkelaar uit de regio. Timek verwacht dat de vijf koopwoningen nog voor de zomer in de verkoop gaan.

De bouw van de sociale huurwoningen en de koopwoningen start zo veel mogelijk gelijktijdig, naar verwachting in de tweede helft van 2024. Als alles volgens planning verloopt, krijgen de toekomstige bewoners volgend jaar de sleutel van nieuwe, duurzame huis.

 

Afbeeldingen

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen