Een nieuwe westzijde voor Klundert

238 keer bekeken 0 reacties

Donderdag 14 december stemde de gemeenteraad in met het aangepaste plan voor het woningbouwplan Westschans in Klundert.

Dit betekent dat snel begonnen kan worden met de bouw van 140 nieuwe woningen. ,,We hebben het plan verbeterd waar we én een heel sociaal programma realiseren én op een hele duurzame en toekomstgerichte wijze omgaan met de water- klimaat- en mobiliteitsopgave,’’ aldus wethouder Danny Dingemans.

Sociale huur-, middeldure- en koopwoningen

In het aangepaste plan is het het gelukt om voor een bedrag van 2,9 miljoen euro het nieuwbouwplan Westschans mogelijk te maken. Twee derde van die woningen vallen in de categorie ‘betaalbaar’. Dit betekent voor dit moment dat het gaat om sociale huurwoningen, middeldure woningen met een maandelijkse huur tot 1.000 euro en koopwoningen tot 355.000 euro.

Verkoop start in 2025

De volgende stap op weg naar 140 nieuwe woningen voor Klundert is het planologische traject. Wanneer alles volgens planning verloopt, kan de inspraak naar verwachting in februari 2024 starten, met als doel eind 2024 een definitief plan te hebben. Vervolgens kunnen de woningen en kavels in 2025 in de verkoop, zodat in 2026 de bouw kan starten. Alle informatie over de woningbouwontwikkeling Westschans is te vinden op de gemeentelijke webpagina www.moerdijk.nl/westschans.

Afbeeldingen

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen