Op weg naar een levendig dijkplein voor Fijnaart met een dorpshart waar ontmoeting centraal staat

401 keer bekeken 2 reacties

Fijnaart heeft een eigen gebiedsplan. Aan de dorpstafel bespreken de inwoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties de onderwerpen die gaan over de verbetering en leefbaarheid.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten, stellingen en/of onderwerpen in de tafels? Laat dan je gegevens hier achter!

Contact

Voor contact met de dorpstafel Fijnaart, mail naar dorpstafelfijnaart@outlook.com

 

Stelling van de maand

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"215462"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Stem nu!

 

Hoe doe ik mee?

Je kunt makkelijk zelf meedenken! We proberen online meedoen zo simpel mogelijk te maken. Dit leggen we uit op de V&A-pagina.

Kom je er niet uit? Geeft niets, we helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Bekijk de V&A

 

De (kern)kaart is een overzichtskaart per stad of dorp met daarop de ruimtelijke projecten en plannen inclusief een korte toelichting met daarbij de stand van zaken en de toekomstverwachting.

De kaart staat hier: https://www.moerdijk.nl/kernkaart

 

Praat mee

Start zelf het gesprek! Plaats een bericht en/of deel jouw reactie.

Laatste berichten 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214446"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle berichten

Laatste reacties

 

{"tabBasic":{"type":"comments","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-comment","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214446"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Praat mee op het forum

 

 

Documenten

Hier vind je de agenda's, verslagen en overige documenten voor de dorpstafel.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-right-dir","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214448"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle documenten


 

Kalender 

Hier worden o.a. de data van de tafel weergegeven en alle andere activiteiten binnen de kern.

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214447"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle bijeenkomsten

 
 
 

 

 

Heb je een mededeling? Een nieuwtje? Of heb je een leuk idee? Deel het met anderen! 

Neem hiervoor contact op met de dorpstafel via het mailadres dorpstafelfijnaart@outlook.com

 

Fijnaart heeft behoefte aan een gezellig, centraal en verbindend dorpshart met winkels, appartementen, evenementen en horecagelegenheden met het terras voor Fijnaart!

Primeur voor Fijnaart
Fijnaart had tijdens de dorpsavond de primeur als aftrap voor de campagne vitaal Moerdijk. In samenwerking met onder andere lokale ondernemers en inwoners is er een video gemaakt over het belang van een vitaal centrum en waar dit in hun ogen aan kan bijdragen. De video laat zien dat ontmoeting en levendigheid belangrijk zijn voor de toekomst van Fijnaart. Het dorpshart is daarbij de plek. Een dorpshart dat aantrekkelijker en gezelliger wordt en waar je graag komt en spontaan wilt blijven hangen voor nu en in de toekomst.

Eerste stap na centrumvisie
Vanuit de centrumvisie die we eerder met elkaar na een breed en intensief participatietraject hebben vastgesteld, is als aanbeveling meegegeven dat een vitaal en levendig centrum kan ontstaan door publiekstrekkers naar het centrum te halen en bij elkaar te brengen. Met de intentieovereenkomst die door Rialto Vastgoedontwikkeling, Green Real Estate, Jumbo Supermarkten en gemeente ondertekend is, gaat het eerste dominosteentje vallen waardoor er een beweging in gang wordt gezet om te komen tot een levendig dorpshart. Een supermarkt in combinatie met andere functies zoals appartementen, detailhandel, horeca / terrassen met evenementen en een upgrade van de openbare ruimte met onder andere groen versterkt de verblijfskwaliteit voor inwoners en bezoekers. Hiermee kunnen de volgende dominosteentjes gaan vallen waardoor er uiteindelijk een gezellig en levendig kloppend dorpshart voor Fijnaart ontstaat waar mensen echt kunnen gaan beleven en genieten!  

Vervolg
De planning is dat de gemeenteraad nog voor de zomer een besluit neemt over de haalbaarheid van de supermarktontwikkeling waarbij, zowel gemeente als partners, hun bereidheid tot de verdere uitwerking van dit plan uitspreken. In het verlengde hiervan starten we na de zomer met het uitwerken van de deelprojecten in een uitvoeringsprogramma. Hierin krijgen onder andere de herontwikkeling Voorstraat, de kerktuin, het evenemententerrein en woningbouw een plek. Daarnaast is er ruimte om hier nog niet voorziene ontwikkelingen aan toe te voegen.

In onderstaande vindt u de link naar het filmpje over Vitaal Fijnaart: https://youtu.be/leBrxKE3IGc

projectenpagina op Moerdijk.nl www.moerdijk.nl/centrumplan-fiijnaart.nl

 

Afbeeldingen

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Anoniem 23-03-23 om 10:54

Ik denk dat de video het mooi omschrijft. Er is enkel oog voor het belang van de zakelijk sector dat de centrumvisie gerealiseerd wordt. En de gemeente maar beweren dat de inwoner inspraak heeft op de situatie.

Anoniem 23-03-23 om 13:14

Ik ben het niet met je eens als bewoner van Fijnaart ben ik blij dat er iets aan het centrum gedaan wordt om het te verbeteren

Alja Wiers

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.