Eerste stap om te komen tot een levendig centrum voor Fijnaart

959 keer bekeken 4 reacties

Fijnaart heeft een eigen gebiedsplan. Aan de dorpstafel bespreken de inwoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties de onderwerpen die gaan over de verbetering en leefbaarheid.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten, stellingen en/of onderwerpen in de tafels? Laat dan je gegevens hier achter!

Contact

Voor contact met de dorpstafel Fijnaart, mail naar dorpstafelfijnaart@outlook.com

 

Stelling van de maand

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"1","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"215462"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Stem nu!

 

Hoe doe ik mee?

Je kunt makkelijk zelf meedenken! We proberen online meedoen zo simpel mogelijk te maken. Dit leggen we uit op de V&A-pagina.

Kom je er niet uit? Geeft niets, we helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!

Bekijk de V&A

 

De (kern)kaart is een overzichtskaart per stad of dorp met daarop de ruimtelijke projecten en plannen inclusief een korte toelichting met daarbij de stand van zaken en de toekomstverwachting.

De kaart staat hier: https://www.moerdijk.nl/kernkaart

 

Praat mee

Start zelf het gesprek! Plaats een bericht en/of deel jouw reactie.

Laatste berichten 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214446"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle berichten

Laatste reacties

 

{"tabBasic":{"type":"comments","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-comment","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214446"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Praat mee op het forum

 

 

Documenten

Hier vind je de agenda's, verslagen en overige documenten voor de dorpstafel.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-right-dir","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214448"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle documenten


 

Kalender 

Hier worden o.a. de data van de tafel weergegeven en alle andere activiteiten binnen de kern.

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"214447"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Bekijk alle bijeenkomsten

 
 
 

 

 

Heb je een mededeling? Een nieuwtje? Of heb je een leuk idee? Deel het met anderen! 

Neem hiervoor contact op met de dorpstafel via het mailadres dorpstafelfijnaart@outlook.com

 

Gemeente Moerdijk heeft een intentieovereenkomst gesloten met Rialto Vastgoedontwikkeling, Green Real Estate en Jumbo Supermarkten om de haalbaarheid te gaan onderzoeken van de verplaatsing van supermarkt Jumbo naar het centrum van Fijnaart.

In combinatie met andere functies, waaronder appartementen en een upgrade van de openbare ruimte ontstaat een gezellig en levendig dorpshart waar Fijnaart zo behoefte aan heeft.

Het gesprek over het al dan niet verplaatsen van de supermarkt naar het centrum van Fijnaart wordt al vele decennia gevoerd. In het kader van de centrumvisie is het gewenst dat er een publieksfunctie naar het centrum komt. Met het sluiten van deze intentieovereenkomst met alle partijen is een eerste stap gezet in de realisatie van de centrumvisie Fijnaart. De verwachting is dat de overeenkomst leidt tot een samenwerkingsovereenkomst om de verplaatsing daadwerkelijk te realiseren.

Haalbaarheid

Het voornemen bestaat uit de verplaatsing van de huidige Jumbo supermarkt naar het centrum met aanvullende commerciële ruimtes (winkels, horeca of dienstverlening) en appartementen. Ook voor de vertreklocatie, waar Green Real Estate de eigenaar is, wordt gezocht naar een passende nieuwe invulling. Als er overeenstemming is tussen de partijen over het te realiseren programma en de haalbaarheid hiervan wordt de samenwerking voortgezet in de uitwerking van een concreet centrumplan.

“Een gezellig, levendig centrum waar ontmoeten en verblijven centraal staat, is belangrijk voor Fijnaart. Van belang is dat er ruimte blijft voor evenementen voor het dorp met een daarvoor passende inrichting. Samen met winkels, horeca en een supermarkt in het historisch centrum gaat dit zorgen voor een bruisend centrum waar inwoners/bezoekers graag zijn”, licht ondernemer Wilco van den Boogaard toe.

Centrumvisie

Aanleiding van de intentieovereenkomst is de centrumvisie voor Fijnaart, die in december 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad. De centrumvisie is tot stand gekomen na een breed en intensief participatietraject. In de uitvoeringsstrategie van de centrumvisie is dan ook opgenomen dat na de vaststelling gesprekken worden gevoerd met partijen om verder uitvoering te geven aan de centrumvisie. De gesprekken hebben geresulteerd in de intentieovereenkomst. “Een van de gewenste ontwikkelingsrichtingen is het realiseren van publiekstrekkers die het centrum versterken. Een bruisend dorpshart met supermarkt, winkels en horeca hebben een belangrijke functie voor de vitaliteit van een centrum. Een dorpshart dat aantrekkelijker en gezelliger wordt en waar je graag komt en spontaan wilt blijven hangen, daar is in Fijnaart behoefte aan. Op dit moment heeft Fijnaart verschillende commerciële en maatschappelijke voorzieningen die verspreid liggen over het dorp. Met de verplaatsing van de supermarkt naar het centrum ontstaat er een clustering van functies die fysiek met elkaar zijn verbonden. Hierdoor ontstaat er combinatiebezoek, ontmoeting, levendigheid en gezelligheid in het gewenste kloppende hart van Fijnaart”, licht wethouder Danny Dingemans toe.

Communicatie

Inwoners en andere geïnteresseerden worden periodiek bijgepraat over de ontwikkelingen in het centrum van Fijnaart via de Dorpstafel. Direct belanghebbenden worden persoonlijk benaderd.

Categorie Paars

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

4  reacties

Josette 30-05-22 om 9:44

Op welke locatie wordt dit alles gerealiseerd?

Pieter 30-05-22 om 18:02

Wat jammer dat de wensen van de burgers van Fijnaart volledig terzijde worden geschoven. Horeca en evenementen worden door de bewoners van Fijnaart gezien als belangrijkste punten om tot een levendig en gezellig dorpshart te komen.

Nu wordt het plan gekaapt door ambitieuze politici die hun eigen prestige projecten willen doordrukken. De bewoners van het dorpshart zijn het slachtoffer en moeten maar "genieten" van een constante stroom auto's en vrachtwagens die, aangevuld met rammelende winkelwagentjes en rondvliegend afval, zorgen voor levendigheid.
 

De uitkomst van het onderzoek staat waarschijnlijk al lang vast (niet voor niets is het uitbreidingsverzoek van de Jumbo aan de Kadedijk afgewezen).

Bas van Deursen 30-05-22 om 23:08

Voor mensen die nog niet bekend zijn met de Centrumvisie Fijnaart, zoals gepresenteerd in de Dorpstafel van 19 oktober 2021 vind je hier meer informatie:

Directe link naar de visie: INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK (gebiedsplannen.nl)

Link naar de Dorpstafel: https://www.gebiedsplannen.nl/denk+en+praat+mee+over/fijnaart/documenten+fijnaart/default.aspx#folder=2056048

met vriendelijke groet,

Bas

Spectator 30-05-22 om 23:16

Kan iemand mij aangeven wat de definitie is  van een levendig en gezellig dorpshart? Is dat beperkt tot horeca en evenementen?

 

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.